The Beat of Budapest

The Beat of Budapest

Healing sounds

2015. január 19. - Beats of Budapest

Egy hevenyészett kutatás szerint zenére jobban fejlődnek a zöldborsó palánták. Különösen a klasszikus melódiák és a heavy metal zenekarok jönnek be nekik.

Ha a növényeknek ennyit számít a zaj, a zörej, a ritmus és a dallam, akkor az embereknek hogy ne lenne fontos, hogy hallgatnak-e zenét, például munka közben.

1321507_16793058.jpg

Van, ahol egyáltalán nem hiányzik, hogy szóljon bármi is, akár háttérként, akár kicsit hangosabban. Ahol sokan vannak egy légtérben, vagy ahol folyamatos a telefonos kommunikáció, oda nem valózene. Viszont egy átlagos iroda muzsikaszó nélkül steril és barátságtalan tud lenni.

Vajon gondolt-e már valaki arra, hogy úgy válogassa össze egy-egy helyiségbe a munkatársait vagy beosztottjait, hogy azokat zavarja-e a munkában a zene, vagy sem, és ha nem zavarja őket, akkor mit hallgatnak szívesen? Egyszerűbb volna és hatékonyabbá tenné a munkavégzést, ha egy-egy osztályon/szobában eleve zenei preferenciák mentén alkotnának csoportokat az ott dolgozók?

iroda.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebeatofbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr517077123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása